Les nostres propostes als pressupostos de 2018

2017-12-06 13.36.27

Aquest dimarts per la vesprada vam tindre una comissió informativa per tractar els pressupostos municipals del 2018. Com ve sent habitual, els hem rebut tard, la qual cosa no ens permet tindre una participació directa en l’elaboració d’aquests. Se’ns ha passat un esborrany dels pressupostos ja elaborats amb la possibilitat de fer alguna proposta de modificació. No ens agrada, tampoc, que no es faça partícip a la gent del nostre poble dels pressupostos municipals. Segurament tampoc serien els pressupostos que nosaltres haguérem elaborat, però tot i això, hem volgut ser propositius i posar damunt de la taula allò que trobem a faltar en aquestos pressupostos perquè ho tinguen en compte i ho afegisquen de cara a la proposta definitiva. Les nostres propostes són:

  1. En primer lloc, la creació d’una partida pressupostària per a l’elaboració i posada en funcionament d’un Projecte de Memòria Històrica.

Hem insistit des que va començar la legislatura en la importància de posar en valor la nostra memòria històrica, i de portar endavant les mesures adequades perquè la nostra població siga un exemple de respecte a la nostra memòria. Ja en novembre de 2015 vam presentar una moció i hem insistit, en nombroses ocasions, en la importància d’un projecte d’aquestes característiques.

  1. La creació d’una altra partida per a l’elaboració d’un Projecte de Protecció del Nostre Patrimoni de l’Aigua.

D’igual forma que en la proposta anterior, des dels inicis hem treballat perquè es treballara en la protecció del nostre patrimoni, i més en concret de tot allò que ha de vore amb l’aigua, tret tan característic del nostre poble. Ja a gener d’aquest mateix any vam presentar una moció que es va aprovar per unanimitat per a treballar en un projecte sobre el nostre patrimoni.

  1. Destinar un apartat dels pressupostos a Política d’Igualtat i de la Dona.

Creguem que és necessari destinar un apartat específic a aquest treball. Un treball que, a més, tots els grups ens vam comprometre a fer en aprovar el passat plenari una moció en contra de la violència de gènere i per treballar en polítiques d’igualtat. Reiniciem, des del començament de la legislatura hem treballat per posar l’accent en la feminització de la nostra política.

  1. I per últim, crear una partida per a Pressupostos Participatius.

Reiniciem Canals hem insistit constantment en la necessitat de donar veu a la nostra gent. Fer que la nostra gent participe de forma directa en la presa de decisions és clau en la nostra forma de fer política. Donat que són els tercers pressupostos i no s’ha donat veu a la gent, potser podríem destinar una partida en aquestos pressupostos de 2018 perquè la gent del nostre poble escollisca en què se’ls vol gastar.

Quatre propostes que, si són acceptades per l’equip de govern, faran del nostre un poble millor, un poble més nostre, més de la nostra gent. Un poble en què poder i voler viure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s