Bon 8 de març!

Volem ser dones lliures; dones que puguem decidir si volem estar soles o acompanyades, i quina companyia -en cas de voler-la- és la desitgem; dones que puguem decidir si volem maquillar-nos o no, si volem depilar-nos o no, si volem dur una falda més llarga o més curta o uns texans més o menys ajustats; dones que puguem donar el pit a les nostres cries en l’espai públic sense que el món en jutge la conveniència, dones que puguem decidir lliurement que reproduir-nos no forma part del nostre projecte vital però també dones que, si volem parir, tinguem la certesa de tindre una societat preparada per conciliar la vida pública i la privada; dones fortes i valentes, sí, però també dones que no tinguem la necessitat de dur una lluita constant per reivindicar-nos.
Ni el discurs de la “superwoman” que tot ho pot i que felicita a les dones per ser capaces de treballar fora de casa i alhora ocupar-se soles de la llar i de la criança i dur-ho tot de 10; ni el discurs de la dona valenta i lluitadora que ha de fer-se visible i reivindicar-se en cada espai i sobre qui cau també la culpa, de nou, si de vegades no té ganes de defensar en tots els àmbits i repetidament allò que hauria de ser normal; la culpa de no estar, o que ells consideren que no estem, suficientment empoderades, sense que ells s’ho facen mirar, sense que els seus privilegis trontollen.
Per acabar, volem no haver de tindre por d’ells ni dins ni fora de casa; volem una societat que culpabilitze al maltractador, al violador, i no el justifique i done responsabilitat a la víctima: “és que ella se’n va anar amb un altre home”, “és que ella anava borratxa”, “és que ella anava sola de nit”, “és que ella vestia provocativament”… La culpa mai és de la víctima, ho és de l’agressor.
Bon 8 de març, dones! Salut i drets!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s