No donem suport als pressupostos municipals

El dijous 22 de desembre va tenir lloc al saló de plenaris del nostre Ajuntament l’aprovació dels pressupostos de l’any 2017. Des de Reiniciem Canals no vam donar suport als pressupostos proposats per a l’equip de govern per un motiu molt senzill, no compartim la metodologia de treball emprada per elaborar-los.
Es tracta d’uns pressupostos que no porten darrere cap tasca participativa per part de la gent del poble, ni tan sols per part dels partits de l’oposició. Participar no és opinar a pressupostos fets, participar és formar part del procés d’elaboració, d’elecció, de decisió… A més a més, l’esborrany dels pressupostos se’ns va donar amb molt poc de marge per treballar-los de forma real i significativa. De manera que els pressupostos han estat participats pels 9 regidors necessaris per a la seua aprovació, mostrant així la poca voluntat real d’oferir participar a un grup com el nostre que sempre, en tot moment, ha mostrat la seua voluntat de col·laborar amb propostes o accions en què se li ha demanat la seua col·laboració.
Ara ja, amb els pressupostos aprovats, sols ens queda exigir, i així ho vam fer al plenari, que almenys es treballe perquè la gent del nostre poble reba una informació accessible dels pressupostos aprovats pel seu Ajuntament. L’any passat ja ho vam demanar i, després de moltes promeses, va acabar sense fer-se. Aquest any se’ns ha tornat a assegurar que es farà, esperem que aquesta volta siga així.
Els pressupostos són una mostra del tipus de política que es vol fer, i la forma en què s’elaboren aquests pressupostos és una mostra de com vol fer-se aquesta política. A Reiniciem Canals la política que es fa d’esquena a la gent no ens representa, per això hem mostrat el nostre descontent i no hem donat suport als pressupostos per a l’any 2017.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s