Valoració del Ple extraordinari d’octubre

El passat dijous 27 es va celebrar un plenari que per al nostre grup municipal va ser important, donat que va tenir lloc la presa de possessió del nostre nou regidor, Edgar Bellver, en el primer punt de l’ordre del dia. Edgar és una de les persones que ha estat treballant darrere de Carla i de Vicent durant aquests mesos, sap per tant massa bé la tasca que hem fet, els objectius que tenim i quina és la línia de treball perquè ha format part d’ella. Com amb tots i cadascun dels qui formem part de Reiniciem tenim plena confiança en la seua capacitat de treball i en els seu coneixements, i estem segurs, per tant, que realitzarà una molt bona tasca pel nostre poble que és l’objectiu que tenim tots i totes els qui formem part de la corporació i els qui treballen darrere de cadascun dels grups municipals. Aprofitem, des d’ací, com no, per donar-li la benvinguda a aquest espai de treball i l’enhorabona per la seua entrada a l’Ajuntament.

Tot seguit, es van valorar alguns aspectes tècnics del funcionament municipal per donar pas a quatre punts sobre els quals volem parar ara la nostra atenció: les quatre propostes que el regidor d’Hisenda, Toni Orea, va portar per a la seua aprovació en què es modifica l’ordenança fiscal, els impostos, l’impost sobre vehicles, l’increment dels terrenys de naturalesa urbana, l’IBI (impost sobre el valor dels béns immobles i l’IAE (impost sobre activitats econòmiques). Reiniciem Canals NO va donar suport a la proposta del regidor. Ens vam abstenir, pels següents MOTIUS:

  • Estem d’acord amb alguns dels principis que sustenten la proposta, com la incorporació de l’impost progressiu (pagar en funció de les pròpies possibilitats; qui menys possibilitat té, menys paga) o algunes de les bonificacions fiscals (com la bonificació als vehciles ecològics).
  • Alhora, després d’estudiar les propostes, ens costa no entendre-les com una pujada d’impostos general, la qual cosa significaria que l’explicació donada pel regidor seria, almenys, incompleta. Per molt que pretenguera explicar que els impostos no pujaven si, com ens va explicar el regidor, es requeria una major recaptació per tal de fer front a una sèrie d’obligacions, és evident que la recaptació d’impostos serà major. Per tant, és evident la pujada d’impostos. És per aquest motiu, junt amb la falta de claredat d’exposició de la proposta que, tot i poder compartir alguns dels principis, no podem donar suport.
  • A més, NO podem donar suport perquè no coneixem el rerefons real d’aquestes propostes. No sabem el perquè. No sabem perquè es modifiquen aquestes ordenances (aquests impostos) i no altres. No sabem si aquesta és l’única opció per fer front a aquestes obligacions futures. No sabem si no podria fer-se una modificació del pressupost del pròxim any i evitar així aquesta pujada d’impostos. Com vam expicar també al Plenari, aquesta manca d’informació ens obligava a NO donar suport a la proposta.

Després d’aquests punts, i de l’aprovació de dos punts de la regidoria d’urbanisme, es va passar a l’últim punt de l’ordre del dia: la renúncia de la regidora del PSOE Claudia Suárez. Des de Reiniciem Canals volem donar-li les gràcies a Claudia per la tasca que ha fet durant aquest temps que ha estat com a regidora. Independentment dels nostres punts de desencontre, tenim en comú el fet de treballar i voler treballar en Canals i per a Canals. Som conscients de la dificultat que suposa hui en dia per a qualsevol persona, i especialment per als i les joves, poder compaginar la tasca professional amb el treball a l’Ajuntament. Des d’ací li tornem a desitjar el millor en el seu camí professional i vital.

Vicent Tornero, portaveu municipal de Reiniciem Canals

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s