Valoració de la Fira de setembre

Com vam dir l’any anterior per aquestes dates: “De molts actes no tenim elements de judici suficients per determinar si són actes adients o no, ja que ens falten dades de despeses, dades d’assistència”.
Ja en el mes d’agost vam demanar una sèrie de documents en relació a la fira, que no hem rebut.
L’entrada 3879 de 23 d’agost. Sense informació ens resulta difícil fer un seguiment polític i objectiude la fira i ens hem de limitar a fer valoracions subjectives.
Com també vam dir l’any passat i com la mateixa regidora va dir en una entrevista, pensem que la fira és molt semblant a la fira que teníem anys enrere. Amb la qual cosa no volem dir que s’haja de canviar de cap a peus ni que tot estiguera malament però:
– Continuem sense tenir clar quin és l’objectiu de la fira, cap on volem caminar. Quina fira tenim? Quina fira volem?
– Si de veritat volem que la fira siga un treball conjunt i en el que tots ens sentim representats, tornem a demanar, com ja vam fer l’any anterior una comissió de fira que s’encarregue en exclusiva de l’’organització de la fira i que tinga reunions més a sovint, no una per valorar i una altra amb la fira damunt, quasi per a donar compte i sense capacitat de decisió. Fins ara no ha sigut així, per tant no podem entendre que és una fira de consens. La majoria dels actes els vam conéixer després de vore la programació.
– S’ha de continuar treballant per evitar que cap franja d’edat es quede fora dels esdeveniments de la fira.
– Donar major visibilitat a grups locals en els concerts de fira i en els esdeveniments de la carpa o zona jove. Com ja vam proposar, s’ha de treballar, de veritat, per conéixer la situació dels grups locals i establir xarxes de col·laboració.
– Fomentar espais de trobada entre la gent, espais on la gent puga divertir-se i passar-ho bé, i alhora puga conversar i compartir.
– Pensem que al ball de disfresses se li podria treure molt més rèdit. Premis a la crítica, a l’ús de material reciclat… I potser valorar l’opció de diferenciar entre el ball de disfresses infantil i l’adult. Amb dos espais de temps diferents.
– El Dia dels Xiquets amb els castells unflables, queda molt pobre, es podria utilitzar eixe dia per fer jocs tradicionals, combinant, per exemple, gent major a través de l’associació de jubilats amb xiquets.
– S’han de conéixer bé els actes que es porten, el tobogan aquàtic d’enguany va ser un fracàs i un perill. És evident que pot passar, però s’ha de treballar perquè no passe.
– Per contra, la Color Run ha estat un esdeveniment atractiu i que ha atret la gent, potser se l’hauria de potenciar per al proper any.
– La carpa creguem que s’hauria d’orientar cap a una festa popular i no una discoteca que portem a Canals. La discoteca la tenim a Xàtiva cada cap de setmana. Cal que la carpa siga una concessió? Pensem que la Carpa, o la zona jove, és un lloc molt representatiu de la fira i que és el lloc on l’Ajuntament perd, totalment, el control del que allí es fa. Pensem que és l’aspecte on trobem més punts de millora i que creguem que és on més s’hauria de treballar. Per exemple, en la venda d’alcohol a menors, un aspecte molt senzill de controlar amb polseretes de tela de diferent color per a menors d’edat i majors d’edat a l’entrada de la carpa, com es fa a nombrosos esdeveniments i concerts i com ja vam proposar l’any passat i es van comprometer a tindre en compte.

-S’ha de dur a terme, com s’ha dut a molts pobles, com a la veïna localitat de Xàtiva, campanyes de conscienciació sobre abusos i agressions sexuals. Per desgràcia, són una realitat molt vigent, i en festes, quan en molta gent es mesclen alcohol i drogues, aquests casos és una realitat que augmenten.
Reiniciem Canals

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s