L’arquitectura de l’aigua de Canals

“Mai s’haurà perdut tan clarament la memòria col·lectiva d’una població com quan els canals desapareguen de Canals” (A. Zaragoza i R. Sicluna, 1981, Papers de La Costera núm 1).

Ahir ens arribava aquesta informació de l’Associació Cultural La Pebrella:
El 10 de juny de 2013 La Pebrella va sol·licitar a la Conselleria de Cultura que l’arquitectura de l’aigua de Canals (llavadors, partidors, aqüeductes o arcadetes) fóra declarada Bé d’Interés Cultural. Un any després, se’ls va respondre que recomanaven la declaració de Bé de Rellevància Local més que B.I.C.
Així, l’1 de setembre de 2014 van traslladar la documentació pertinent a l’Ajuntament demanant l’inici de de la tramitació de Béns de Rellevància Local. Aquesta declaració implicaria una cura i protecció del nostre patrimoni especialment important en l’arquitectura de l’aigua. Fins ara (quasi un any després) no han tingut cap resposta.

Ahir mateix vam demanar a La Pebrella una còpia de tota aquesta documentació, que ja ens han fet arribar. L’estudiarem i treballarem per donar força a aquesta iniciativa. Som dels qui pensem que si perdem les arrels, perdem la identitat. Llàstima que el treball de les associacions i la societat civil de vegades arribe a veure’s dificultat per les pròpies institucions, que n’haurien de ser les primeres col·laboradores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s