Reiniciem Canals presenta una proposta de consens en què s’augmenta el treball reduint-ne la despesa

Demà hi haurà una altra reunió amb l’equip de govern per tal d’aclarir, definitivament, la qüestió de les dedicacions.En-las-reuniones-se-discuten-uno-o-varios-temas

Des de Reiniciem Canals hem estat elaborant una proposta que entenem que pot ser de consens per tal d’arribar a un acord entre les idees que hem estat debatent. Creiem que cal tancar ja aquest tema i posar-nos mans a l’obra en les qüestions realment importants.

La nostra proposició es basa en una política pública activa, en què s’augmenta el treball a l’Ajuntament reduint-ne la despesa respecte de la legislatura anterior. És una proposta que entenem sensata i perfectament posable en pràctica.

Volem aclarir que no és la nostra proposta òptima, ni la inicial* que hem fet, sinó una proposta de consens tenint en compte les demandes de la resta de partits.

Presentem la proposta:

– L‘alcalde i tinent d’alcalde cobrarien el mateix que en la legislatura anterior, uns 2400€ i 1900€ bruts, respectivament.

– El sou de la resta de regidors es calcularia en base a 2 S.M.I. (Sou Mínim Interprofessional): uns 1300€ bruts, en funció de la dedicació invertida. (En la legislatura anterior es calculava amb una base de 1900€ aproximadament).

(*La nostra proposta inicial era un repartiment equitatiu entre partits, que cap regidor/a superara els 2 S.M.I, podent només arribar (sense superar) als 3 S.M.I. en el cas de l’alcalde i el tinent d’alcalde. Per acostar postures, presentem aquesta nova proposta, oberta a les idees de la resta de forces).

SOU ANUAL BRUT APROX. % DEDICACIÓ
ALCALDE 34.800 100%
TINENT D’ALCALDE 27.015 100%
REGIDORS/ES x 9 7.280 40% x 9
P.EVENTUAL 1 18.200 100%
P. EVENTUAL 2 9.100 50%
154.635 710%
ESTALVI 8.420 7’1 jornades laborals

A més, proposem l’eliminació -o, en tot cas, la reducció- de les subvencions als grups municipals. En la legislatura anterior es pagaven 140€ per grup municipal i 100€ per regidor obtingut, suposant açò una despesa anual de 28.800€.

ACLARIMENTS:

1. Un dels nostres regidors, per motius laborals (ser funcionari públic de l’Administració), no pot alliberar-se. Per tant, renunciaria a la seua part i aquesta passaria a sumar a l’estalvi.

2. La nostra aposta és que el personal eventual siga escollit mitjançant concurs públic.

3. El sou del personal eventual es calcularia també en base als 2 S.M.I (1300€ aprox).

4. En cas que el sou dels regidors/es es calcule en una base superior als 2 S.M.I. els regidors/es de Reiniciem Canals es comprometen a donar la part que sobrepasse a associacions, col·lectius o iniciatives d’àmbit local.

En cas d’aprovar-se aquesta proposta de forma íntegra, tindríem un estalvi total de 44.500€ anuals respecte de la legislatura anterior amb una càrrega de treball superior (l’anterior era de 6’3 jornades laborals i l’actual seria de 7’1).

Per últim, davant el malestar generat amb l’equip de govern per la nostra publicació sobre els sous, volem expressar que Reiniciem Canals va nàixer per fer públiques les qüestions que, efectivament, són públiques, per traslladar els debats dels despatxos a les places, per informar a la ciutadania i fomentar-ne la seua participació en els assumptes col·lectius: aquells que ens afecten a totes i tots. Entenem que estar dins del govern no pot significar renunciar als nostres principis de transparència i a la nostra forma de fer política.

Així, Reiniciem, publiquem aquesta proposta -com repetim, oberta a debat- per tal de facilitar acords que entenguem raonables i passar a treballar, com hem dit, en assumptes més importants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s